Ekonomická a obchodná fakulta Univerzity v Debrecíne v Maďarsku už po druhýkrát zorganizovala od 21. apríla do 26. apríla 2024 inovatívny kombinovaný intenzívny program GloLiteToLead (BIP), ktorý predstavuje významný prínos v oblasti vzdelávania založeného na skúsenostiach.

V spolupráci s významnými európskymi univerzitami, Ekonomickou univerzitou v Bratislave na Slovensku, Ekonomickou univerzitou vo Varne v Bulharsku, Univerzitou aplikovaných vied v Zwickau v Nemecku a Univerzitou v Zielonej Gore v Poľsku, ponúkla táto iniciatíva inovatívny prístup k rozvoju odborného vzdelávania, ktorý spája spoluprácu s odborníkmi z priemyslu s intenzívnym kultúrnym poznávaním.

Ústredným prvkom filozofie programu bola spolupráca s poprednými osobnosťami podnikateľského sektora, ktorí priniesli skutočný pohľad na dynamiku vedenia a jeho vplyv na úspech organizácie. Študenti boli priamo vystavení rozprávaniu a prípadovým štúdiám, ktoré podrobne opisovali efektívne stratégie vedenia, rozhodovacie procesy a pestovanie inovatívnych podnikateľských kultúr. Toto spojenie nielenže zlepšilo pochopenie dynamiky vedenia zo strany študentov, ale poskytlo aj praktické poznatky o prekonávaní reálnych podnikateľských výziev.

Dôležitou súčasťou programu boli workshopy pod vedením študentov zamerané na podnikateľské prostredie Ázie a Európy. Tieto workshopy umožnili praktické skúmanie špecifických obchodných postupov a ekonomického prostredia týchto regiónov. Študenti si osvojili zručnosti, ktoré im umožnia orientovať sa na zložitých globálnych trhoch a pochopiť vzájomné pôsobenie kultúrnych nuáns a obchodných operácií.

Podujatie GloLiteToLead poskytlo študentom výnimočnú príležitosť získať praktické vedomosti a nadviazať kontakty so zahraničnými kolegami z iných univerzít.

Fakultu aplikovaných jazykov reprezentovali Miriam DoľackáRichard Frátrik, Viktória CsipákováEma ŠtefanovičováTessa Renders, Hugo Šebestian a Bianka Pavlíková.

Členmi organizačného tímu za Fakultu aplikovaných jazykov boli Dr. habil. PhDr. Ildikó Némethová, PhD., prodekanka pre medzinárodné vzťahy a PaedDr. Eva Stradiotová, PhD., prodekanka pre vzdelávanie.

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.