Európska komisia udelila 5. mája 2022 Ekonomickej univerzite v Bratislave ako tretej univerzite na Slovensku, prestížne ocenenie „HR Excellence in Research“.

Toto ocenenie garantuje, že EU v Bratislave sa kontinuálne snaží napĺňať európske štandardy v oblasti starostlivosti o svojich zamestnancov, podpory ich profesionálneho rozvoja a transparentnosti ich výberového procesu v súlade so štandardmi Európskej charty výskumných pracovníkov a Kódexu správania pre nábor výskumných pracovníkov.

EU v Bratislave naplnila ďalší dôležitý míľnik pri napĺňaní svojej misie a vízie. „EU v Bratislave dokazuje, že spolu s nedávno získanou medzinárodnou akreditáciou AACSB, prešla v posledných rokoch výraznou transformáciou smerom k svetovým štandardom kvality“, uviedol rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo.

EU v Bratislave prijala Európsku chartu výskumných pracovníkov a Kódex správania pre nábor výskumných pracovníkov 1. februára 2021, čím sa zaviazala implementovať princípy Charty a Kódexu prostredníctvom Stratégie ľudských zdrojov pre výskumníkov (HRS4R). Pri príprave participovali všetky zložky univerzity pod vedením prorektorky pre vedu, výskum a doktorandské štúdium Pauly Puškárovej. Podľa metodiky Európskej komisie boli vypracované tzv. Gap Analýza – t.j. analýza silných a slabých stránok v oblasti manažovania ľudských zdrojov a Akčný plán na 2 roky, ktorý sa univerzita  zaväzuje splniť.

Viac informácií o ceste EU v Bratislave k HR Award nájdete na stránke https://euba.sk/hrs4r.

EU v Bratislave získala prestížne ocenenie „HR Excellence in Research“

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.