Na prelome apríla a mája 2022 som mal tú česť navštíviť nádherné miesta na ostrove Lanzarote.

Univerzitu Las Palmas de Gran Canaria, Escuela Universitaria de Turismo de Lanzarote v rámci programu Erasmus+ mi odporučila pani prodekanka pre vedu a výskum doc. Mgr. Mária Spišiaková, PhD. Počas môjho týždenného pobytu som sa zúčastnil na rôznych aktivitách. Jednou z nich bolo predstavenie novej platformy na podporu cestovného ruchu na ostrove, pričom som bol vyzvaný, aby som predstavil zamestnancom a študentom univerzity moju výskumnú aktivitu na EUBA. Pripravil som prezentáciu o priestorovej konkurencii, ktorá je jednou z tém, ktorým sa teraz venujem. Moju prezentáciu prijali veľmi dobre, takže som dostal priamo od dekanky fakulty pozvánku, aby som v koncom augusta a začiatkom septembra pripravil vedeckú prednášku na tému „Multi-Criteria Spatial Competition Models“ (Viackriteriálne modely priestorovej konkurencie).  Oceňujem túto vedeckú príležitosť a verím, že môj výskum prispeje k podpore diskusie ohľadom rozvoja cestovného ruchu na ostrove a aj k súdržnosti medzi našimi domovskými inštitúciami.

Rád by som odporučil študentom aj kolegom, aby neváhali zapojiť sa do programu Erasmus+ a vybrali si Univerzitu de Las Palmas de Gran Canaria, Escuela Universitaria de Turismo de Lanzarote.

Ing. Allan Jose Sequiera Lopez, PhD.

Katedra románskych a slovanských jazykov

Fakulta aplikovaných jazykov

lanzarote2.jpg

lanzarote4.jpg

lanzarote5.jpg

 

lanzarote7.jpg

lanzarote6.jpg

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.