Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, prijal dňa 20. apríla 2023 delegáciu Nemeckej akademickej výmennej služby (DAAD), ktorú tvorili Joybrato Mukherjee, prezident DAAD a vedúca referátu pre strednú Európu DAAD Antje Schlamm.

Delegáciu sprevádzal Stefan Kruschke, vedúci kultúrneho a tlačového oddelenia nemeckého veľvyslanectva. Na stretnutí boli za EU v Bratislave prítomní Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Radoslav Štefančík, dekan Fakulty aplikovaných jazykov. Predmetom rokovania bola vedecká spolupráca medzi Nemeckom a Slovenskom a podpora ukrajinských študentov.

Prezident DAAD sa na pôde EU v Bratislave stretol tiež s lektormi DAAD pôsobiacimi na slovenských univerzitách. Delegácia ukončila svoju návštevu našej univerzity stretnutím s ukrajinskými študentmi a učiteľmi, ktorí študujú a pôsobia na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Na EU v Bratislave pôsobí v akademickom roku 2022/2023 jedna DAAD lektorka. Nemecký jazyk ako druhý cudzí jazyk má momentálne zapísaných takmer tisíc študentov univerzity. Aktuálne u nás pôsobia traja vysokoškolskí učitelia ukrajinskej národnosti podporovaní z európskeho finančného mechanizmu Plán obnovy a odolnosti a študuje 274 ukrajinských študentov.

 

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.