Rozširujúce horizonty: semester na Solbridge

Miriam Doľacká (magisterské štúdium)

jk1.jpg

V zimnom semestri 2023/2024 som sa vďaka programu Erasmus+ vybrala na študijný pobyt na Solbridge International School of Business v Južnej Kórei. Táto skúsenosť bola prirodzeným pokračovaním môjho vzdelávania na Fakulte aplikovaných jazykov, kde som už mala príležitosť zúčastniť sa na krátkodobých medzinárodných pobytov v Európe. Na Solbridge som hľadala možnosti rozšíriť si akademické a kultúrne obzory v prostredí, ktoré je známe svojím záväzkom voči multikultúrnemu vzdelávaniu a medzinárodnej spolupráci.

 

Solbridge International School of Business sa vyznačuje výnimočným multikultúrnym prostredím, v ktorom približne 75% študentov pochádza z rôznych kútov sveta. Toto rozmanité zloženie študentskej populácie mi poskytlo jedinečnú príležitosť na výmenu myšlienok a skúseností s ľuďmi z rôznych kultúrnych a akademických prostredí. Zúčastnila som sa na rôznych kultúrnych a vzdelávacích aktivitách, vrátane každoročného Dňa kultúry, kde študenti predstavujú svoje krajiny prostredníctvom hudby, tanca a umenia, čím sa podporuje porozumenie a rešpekt medzi rôznymi kultúrami.

Tento pobyt mi nielen umožnil zlepšiť moje akademické znalosti v oblasti medzikultúrnej komunikácie a medzinárodného obchodu, ale aj výrazne obohatil môj osobný život. Nové priateľstvá a nezabudnuteľné zážitky z cestovania po Južnej Kórei mi poskytli nový pohľad na svet a na možnosti, ktoré mi globálny kontext ponúka. Táto skúsenosť mi dala cenné lekcie o adaptabilite, otvorenosti a dôležitosti budovania mostov medzi rôznymi kultúrami.

jk2.jpg

jk3.jpg

jk4.jpg

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.