Milí študenti,

dovoľujeme si Vás pozvať na výnimočné podujatie, ktorého cieľom je pripomenúť si 20. výročie vstupu našej krajiny do Európskej únie a otvoriť diskusiu o budúcnosti a príležitostiach, ktoré EÚ ponúka mladým ľuďom, ktorí ovládajú viacero európskych jazykov. Ak máte záujem stážovať či pracovať v inštitúciách EÚ, podujatie je práve pre Vás.

Dátum: 25. apríla 2024

Čas: 8.30 - 13.15h

Miesto: Ekonomická univerzita v Bratislave, Dolnozemská cesta 1

Na podujatí vystúpia špičkoví odborníci a vedúci predstavitelia slovenských jazykových služieb európskych inštitúcií (konkrétne Európskeho parlamentu, Rady a Komisie, Centra pre preklad a Súdneho dvora) a nebudú chýbať ani jazykoví profesionáli, ktorí s inštitúciami spolupracujú externe, či súčasní a bývalí stážisti. Bude to prvýkrát, čo sa naživo stretneme v takejto zostave a radi by sme túto príležitosť premenili na vytvorenie unikátnej platformy na výmenu skúseností, budovanie komunity a spolupráce medzi EÚ inštitúciami, študentmi a profesijnými združeniami.

Program podujatia zahŕňa:

·       Sériu troch panelových diskusií, v ktorých budú predstavitelia slovenských jazykových služieb inštitúcií EÚ hovoriť o svojich skúsenostiach s prácou pre EÚ od vstupu až po súčasnosť, ako aj o príležitostiach zamestnania a stáží pre nové talenty.

·       Fotovýstavu: prehliadku unikátnych momentiek z histórie a vývoja slovenských jazykových služieb v inštitúciách EÚ.

·       Občerstvenie a networking: neformálne stretnutia a diskusie s odborníkmi a kolegami, ktoré ponúkajú možnosť nadviazať nové profesijné kontakty a spolupráce.

Podrobnejší program a zoznam rečníkov nájdete v prílohe.

Podujatie je určené primárne pre študentov VŠ, avšak srdečne pozývame aj členov prekladateľských a tlmočníckych združení na Slovensku, aby sme oslovili širokú škálu odborníkov a absolventov.

Kapacita miestnosti je obmedzená, prosíme preto každého účastníka o registráciu prostredníctvom formulára čo najskôr. Keď sa bude podujatie blížiť, pošleme zaregistrovaným účastníkom bližšie organizačné inštrukcie.

Tešíme sa na Vašu účasť a spoločné oslavy 20 rokov úspešnej cesty.

V mene slovenského odboru Generálneho riaditeľstva Európskej komisie pre preklad

Barbora TRICOIRE

Zastúpenie Európskej komisie na SlovenskuGenerálne riaditeľstvo pre prekladPalisády 29, Bratislava

+421 947 942 458

 20_rokov_slovenciny_v_eu_page-0001.jpg

20_rokov_slovenciny_v_eu_page-0002.jpg

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.