lertna_skola_cina1.jpg

Od 5. do 19. júla 2024 som sa zúčastnila letnej školy SBA GLOBAL SUMMER CAMP 2024 v Chengdu, ktorú organizovala SWUFE (Southwestern University of Finance and Economics). Program bol pestrý a obohacujúci, sľuboval nezabudnuteľné zážitky a hlboké spoznanie čínskej kultúry. Hneď v prvý deň nás privítali srdeční dobrovoľníci a previedli nás areálom SWUFE.

Chengdu známe svojou jedinečnou atmosférou a slávnou sečuánskou kuchyňou, nás uchvátilo od prvej chvíle. Mali sme možnosť navštíviť významné kultúrne miesta, ako napríklad výskumnú základňu Chengdu pre chov pandy veľkej, kde sme zblízka pozorovali rozkošné pandy, svätyňu Wuhou, ktorá nám umožnila nahliadnuť do histórie a kultúry tejto fascinujúcej oblasti, a múzeum brokátu a výšivky Shu, ktoré nás ohromilo jemnosťou a krásou tradičných čínskych remesiel. Jedinečný zážitok nám poskytol aj tradičný hot-pot a stretnutie s uznávaným kulinárom Wang Qiangom, ktorý nám odhalil tajomstvá pravej čínskej gastronómie. Tieto zážitky výrazne prispeli k našej kultúrnej inteligencii, obohatili nás o nové perspektívy a prehĺbili naše chápanie kultúrnych rozdielov.

Počas letnej školy sme sa zúčastnili na zaujímavých prednáškach renomovaných profesorov, ktoré výrazne posilnili naše kognitívne schopnosti a praktické zručnosti v oblasti riadenia podniku. Prednášky boli zamerané na rôzne aspekty riadenia podniku a medzinárodného podnikania, čo nám pomohlo lepšie pochopiť kultúrne rozdiely medzi Východom a Západom. Tento akademický program dopĺňali návštevy dvoch popredných čínskych spoločností, ktoré nám umožnili nahliadnuť do zákulisia ich úspechu na globálnom trhu. Nakoniec sme si počas tímovej práce vymieňali názory a dostávali cenné rady od našich profesorov, čo ešte viac obohatilo náš profesionálny rozvoj. Rozlúčková večera bola plná zábavy a radosti a dostali sme certifikáty za našu účasť a úspechy počas celého programu.

Dva týždne strávené v Chengdu boli pre mňa nezabudnuteľné. Tento program nielenže obohatil môj osobný a profesionálny život, ale otvoril mi aj nové perspektívy a príležitosti, ktoré budú mať dlhodobý pozitívny vplyv na moju kariéru a osobný rozvoj.

Vanessa Gáliková, študentka FAJ EUBA

lertna_skola_cina2.jpg

 

Ekonomická univerzita v Bratislave za účelom šírenia pozitívneho povedomia a propagácie organizovaných verejných akcií, vyhotovuje obrazové a zvukové záznamy, ktoré zverejňuje na svojej webovej stránke. V prípade výhrad k zverejneným obrazovým a zvukovým záznamom si uplatňujte tieto výhrady písomne na e-mail: . Kompletné informácie k spracúvaniu osobných údajov tu.